Zorgen over cultuur in Velsen na Corona

Zorgen over cultuur in Velsen na Corona
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Tijdens live radioprogramma Home Alone van dinsdag 16 maart werd gebeld met de voorzitter van de Velser Gemeenschap Gert Jan van der Hulst, die zich zorgen maakt over het Velsense verenigingsleven na Corona. Het voortbestaan is onzeker doordat besturen van verenigingen al een jaar stil liggen en veel oudere leden hun lidmaatschap hebben opgezegd. Verder gaat de gemeente bezuinigen op de subsidies en zullen (ouder)bijdrage aan bijvoorbeeld muzieklessen hoger worden.

Van der Hulst licht ook de verbouwplannen van de Stadsschouwburg Velsen toe met onder andere het creëren van een kleine zaal met een zogenaamde vlakke vloer.  ‘Het is nu of nooit om in de toekomst ook aan niet professionele kleinere voorstellingen een podium te bieden’

De Culturele Stichting Velser Gemeenschap (VG), opgericht in mei 1953, is een overkoepelend orgaan voor amateurverenigingen op cultureel gebied.