Jong en oud geniet van stralende schaatsdagen in IJmuiden, Velserbroek en Santpoort

Jong en oud geniet van stralende schaatsdagen in IJmuiden, Velserbroek en Santpoort
© RTV Seaport / Dennis Gouda

We hebben er jaren op moeten wachten: met z’n allen schaatsen op natuurijs. De afgelopen dagen en dit weekend was het dan eindelijk weer zover, en dat onder werkelijk fantastische omstandigheden. Stralende zon, weinig wind, een paar graadjes onder nul en mooie ijsvloeren.

Iedere zichzelf respecterende schaatsliefhebber is dit weekend dan ook wel ergens op het ijs te vinden. In de voorgaande dagen hadden al veel lokale bestuurders hun zorgen geuit over wellicht te grote drukte, waardoor de veilige corona-afstand van anderhalve meter niet in acht zou kunnen worden genomen. Maar in de praktijk blijkt dat er in Nederland voldoende water is om iedereen een veilig plekje op het ijs te bieden.

In en rond Velsen blijkt dat zeker het geval. Met veel water in de regio verspreidt de schaatsende massa zich goed en kan iedereen onbelemmerd en gezond genieten van unieke en sportieve dagen, die ook nog een keer zorgen voor mooie plaatjes.