Files rondom A9 vanwege ongeval

Vanochtend 13 januari ontstond er omstreeks 06:45 een ongeluk op de A9 bij Velsen. Tien auto’s raakten betrokken en een daarvan vloog in de brand. De brand is snel geblust en de politie laat aan NH Nieuws weten dat een van de betrokkenen gewond is geraakt. Deze is direct naar het ziekenhuis gebracht. De weg zal het grootste deel van de dag afgesloten zijn in verband met het onderzoeken van het ongeluk, bergen van de auto’s en reparatie van het asfalt.

Rijkswaterstaat laat weten dat acht van de tien betrokken auto’s niet meer te redden zijn en geborgen moeten worden. Daarna gefocust worden op het asfalt van de weg. Na de brandschade moet deze mogelijk nog gerepareerd worden. De rijstroken zullen daarom nog een tijd dicht blijven vandaag. Om de A9 te ontlasten is er vanaf Uitgeest een omleiding ingesteld (A8, A10).