Blueslegende Oscar Benton overleden

Blueslegende Oscar Benton  overleden
© Foto RTV Seaport/PR

Blueslegende Oscar Benton (artiestennaam van Ferdinand van Eis) is zondagavond op 71 jarige leeftijd ten gevolge van een harststilstand overleden. Dat heeft zijn management medegedeeld.

Oscar werd met zijn blues vertolkingen bekend in de jaren 60 en 70 en liftte mee op het succes van de Nederlandse bluesbands zoals Cuby and the Blizzards en Livin’Blues. In 1968 behaalde hij met zijn band de tweede plaats bij een Jazzconcours en verwierf hiermee een platencontract. Het nummer Bensonhurst Blues bereikte in 1973 de eerste plaats in de hitparades in Frankrijk, Roemenië, Bulgarije, Japan, Israël en Marokko. Verder trad Benton meermalen op tijdens Haarlem Jazz en verzorgde hij steevast een optreden in het Haarlemse Patronaat met onder andere John the Revelator.

Bij de lokale omroep RTV Seaport had de zanger jaren een eigen radioprogramma en was hij samen met zijn gitarist/producer Johnny Laporte een graag geziene gast bij live radioprogramma’s zoals spiritualiteit van Mark Metselaar.

© Foto RTV SEaport/PRhttps://www.facebook.com/watch/?v=562443124093937