Zonnepanelen voor Residentie Huis ten Bilt Santpoort

Zonnepanelen voor Residentie Huis ten Bilt Santpoort
©RTV Seaport/PR

Lokale energiecoöperatie Energiek Velsen legt een tweede grote zonnepanelen-installatie aan in hartje Santpoort-Noord. De coöperatie heeft van de Vereniging van Eigenaren van Residentie Huis ten Bilt toestemming gekregen 180 zonnepanelen te plaatsen. Buurtbewoners kunnen zonnestroomdelen aanschaffen en daarmee groene energie opwekken.

Na het succesvolle eerste gezamenlijke dak op de voormalige Stormvogels garage in IJmuiden is nu een tweede dak beschikbaar. De energiecoöperatie is hier blij mee omdat er veel inwoners mee willen doen aan een dergelijk project. Deelnemers krijgen via de zogenaamde Postcoderoosregeling over de opgewekte stroom op het dak 15 jaar de energiebelasting terug via de eigen energierekening en een deel van de opbrengst van de opgewekte stroom.

Inschrijven kan via www.energiekvelsen.nl. Of https://www.energiekvelsen.nl/nieuw-zonnestroomdak-santpoort-noord/