Terugluisteren Home Alone 3 november

Terugluisteren Home Alone 3 november
© RTV Seaport

Dinsdagmiddag 3 november was het live-radioprogramma Home Alone,  gepresenteerd door Theo Koster en Netty Struijs te horen. Het programma wordt gemaakt in samenwerking met de Stichting Welzijn Velsen. 

Als eerste werd gebeld met Gerardo Eijbersbergen van de VVV. Uiteraard is een museumbezoek de komende tijd afhankelijk van het besluit van de regering vanavond.  Gerardo gaf daarom de tip om vooral  op de fiets te stappen of de wandelschoenen aan te trekken, een fotocamera mee te nemen en te genieten van onze mooie omgeving.

Sjoerd Dekker bedrijfsleider van Brownies&Downies Haarlem vertelde dat zijn medewerkers een tasje met  lekkernijen op de markt gebracht hebben bestemd voor thuiswerkend personeel van bedrijven. De tasjes zijn te bestellen en worden vervolgens aan huis bezorgd.

Ab Kraaijenveld van het Wijkcomité Driehuis gaf aan dat er een enquête gaat worden gehouden onder alle Driehuizenaren over de bouwplannen, die 700 nieuwe woningen behelzen en het bijbehorende verkeer. Verder kwam het Missiehuis aan de orde. Ab vertelde dat hierin naast koopappartementen ook 23 sociale huurwoningen worden gevestigd.

Het tweede uur werd gebeld met Nelda Steffens, wijkverpleegkundige bij het sociaal wijkteam Zee- en Duinwijk  en Zorgbalans. Zij vertelde dat de (thuis) zorg in Velsen op dit moment nog geleverd kan worden hoewel het inroosteren van personeel wel een nijpend probleem bij meer besmettingen kan worden.

Als laatste kwam de 21 jarige Lotje Mes aan het woord. Zij is sinds een week de eigenaar van de winkel ‘Lotties’ in de Hoofdstraat in Santpoort. Ze verkoopt daar van woensdag t/m zaterdag cadeauartikelen, kraamcadeaus, kleertjes en vintagekleding voor baby’s en peuters tot ongeveer 5 jaar.  

Het programma Home Alone wordt herhaald op donderdagmorgen tussen 10 en 12 uur en is terug te luisteren via bijgaande link