Nieuwe tentoonstelling Ruïne van Brederode

Nieuwe tentoonstelling Ruïne van Brederode
© RTV Seaport / Chris Hoppenbrouwer

Tijdens de “Maand van de geschiedenis” is in oktober een nieuwe tentoonstelling te zien op de Ruïne van Brederode. De tentoonstelling ‘Brederode, Onderduikers en Verdwenen Buitenplaatsen’ wordt op zaterdag 3 oktober om 11.30 uur geopend door Jeroen Verwoort, wethouder Kunst en Cultuur.

De tentoonstelling laat met bijzondere maquettes de jonge geschiedenis van Brederode en de omgeving zien. Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft de heer M. van Dijk tijdens zijn onderduikperiode in Delft een prachtige maquette gemaakt van kasteel Brederode in welstand. Speciaal voor deze tentoonstelling krijgt de Ruïne deze maquette in bruikleen van museum Museon in Den Haag. Om de maquette van Kasteel Brederode staan de maquettes opgesteld van de hand van Jan Morren. Hij heeft een aantal verdwenen buitenplaatsen rond de Ruïne van Brederode op een verfijnde manier zichtbaar gemaakt. Van een drietal nog bestaande buitenplaatsen zijn enkele archeologische topvondsten te zien.
Samen met de legende van de Spanjaardsberg, de legendarische badmeester van het verdwenen zwembad Velserend en een leuke kijkspeurtocht voor kinderen is deze tentoonstelling geschikt voor jong en oud

De tentoonstelling is te zien tot en met 28 oktober op wo, vr, za en zo van 11.00 – 17.00 uur..
In oktober zijn er ook diverse extra activiteiten. Op zaterdag 3 oktober kunt u tevens om 14.00 uur de try-out ‘Ze heet Hana’ bijwonen door meesterverteller Piet Parée en musicus Frank Edam.

In de week van 10 t/m 18 oktober wordt zowel aangesloten op de Kinderboekenweek als op de Beleefweek Nationaal Park Zuid-Kennemerland met een nieuwe wandeling voor volwassenen op 17 en 18 oktober onder begeleiding van een wandelcoach naar de Brederodeberg, het hoogste punt in Kennemerland ontstaan door de Heren van Brederode.

Op 24/25 oktober komt Brederode tot leven tijdens het Stamboomweekend.

Kijk voor alle informatie op de website www.ruinevanbrederode.nl en reserveer je ticket.