Ontheffing op maximum van 30 bezoekers Stadsschouwburg Velsen

Ontheffing op maximum van 30 bezoekers Stadsschouwburg Velsen
Parkeren bij de Stadsschouwburg Velsen. Een probleem? Foto: RTV Seaport/Ron Pichel

De Stadsschouwburg Velsen is één van de zes theaters en concertgebouwen in de veiligheidsregio Kennemerland met een zaalcapaciteit van meer dan 300 personen die ontheffing krijgt op het maximum van 30 bezoekers. Dit besluit is vanaf vandaag, 1 oktober, van kracht. De ontheffing is een tijdelijke maatregel die in eerste instantie geldt tot 19 oktober aanstaande.

De betreffende zes culturele instellingen mogen maximaal 250 bezoekers per programma toelaten en moeten er scherp op toezien dat alle bestaande RIVM-richtlijnen in acht worden genomen en zijn verplicht te werken met een online kaartverkoopsysteem. Deze verplichting geldt ook voor reserveren, placeren en registratie. Eerder dit jaar is de bezoekerscapaciteit al teruggebracht op basis van de 1,5 meter regel. Ook komen bezoekers gespreid binnen.

De zes instellingen waaronder de Stadsschouwburg Velsen krijgen de ontheffing omdat deze van groot regionaal belang zijn en een vitale rol spelen voor de culturele infrastructuur.