Boekenweek voor jongeren in Bibliotheek

Boekenweek voor jongeren in Bibliotheek
©RTV Seaport PR

Van vrijdag 18 september t/m zondag 27 september vindt de derde ‘officiële’ Boekenweek voor Jongeren plaats. Tijdens de week staat het stimuleren van leesplezier centraal. Verschillende schrijvers gaan langs scholen met de ‘Literatour’ en docenten besteden tijdens hun lessen aandacht aan de gratis verkrijgbare verhalenbundel 3PAK.

Het geschenkboek 3PAK bevat verhalen uit het echte leven van de jongeren: een graphic novel van rapper-schrijver Pepijn Lanen en illustrator Floor van het Nederend én twee spiksplinternieuwe verhalen van de populaire auteurs Daniëlle Bakhuis en Johan Fretz.

Bij de start van de Boekenweek voor Jongeren worden de twee winnaars bekendgemaakt van het Beste Boek voor Jongeren 2020 en ontvangen zij ieder een geldbedrag van € 2500. Een vakjury van volwassenen nomineerde tien boeken voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. Een jongerenjury koos uiteindelijk welke boeken volgens hen de beste zijn van 2020.