Terugluisteren radioprogramma Home Alone dinsdag 15 september

Terugluisteren radioprogramma Home Alone dinsdag 15 september
© RTV Seaport

Dinsdagmiddag 15 september was het radioprogramma Home Alone te horen. Het programma wordt gemaakt in samenwerking met de Stichting Welzijn Velsen  en wordt gepresenteerd door Theo Koster en Netty Struijs.

Tijdens het eerste uur kwam Eric Penning. Woordvoerder van  burgemeester Dales,  aan het woord over het bezoek dat de Commissaris van de Koning Arthur van Dijk woensdagmiddag aan de gemeente brengt. Eric vertelde dat in verband met de Corona maatregelen geen locaties kunnen worden bezocht  maar dat de commissaris in gesprek gaat met zeven Velsense organisaties. Deze bijeenkomst is vanaf  14.15 u live op tv te volgen via kanaal 37 (ziggo) en op deze website.

Ton van Kaam, vicevoorzitter van de Stichting De Velser Gemeenschap gaf een toelichting op de open brandbrief die gestuurd is naar de gemeenteraad en het college. Hierin wordt grote bezorgdheid geuit over de amateur kunstbeoefening in Velsen in verband met de Corona. Zo kunnen  zangkoren en theatergezelschappen geen passende oefenlocaties vinden.

Het tweede uur kwam als eerste Eline Schmidt van Koelproductons aan de telefoon. Zij kwam met de heugelijke mededeling dat de jaarlijkse Grote Kerstshow ook dit jaar in december wordt opgevoerd. Het originele Velsense liefdesverhaal  ‘Dromen van de Jutter’ is  zeven keer te zien in de Stadsschouwburg. Kaarten zijn inmiddels online te bestellen op de website van de Stadsschouwburg.

Annelies Visser van het sportloket Velsen  kwam als laatste aan het woord over de activiteiten in Velsen in het kader van de nationale sportweek, die vrijdag 18 september start. In heel Velsen organiseren sportverenigingen en scholen sportactiviteiten om jeugd en volwassenen kennis te laten maken met sport en bewegen.

Het programma Home Alone wordt herhaald op donderdagmorgen tussen 10 en 12 uur en is terug te luisteren via bijgaande link.