Petitie voor eerlijker regels sociale huurwoningen

Petitie voor eerlijker regels sociale huurwoningen
© google streetview / RTV Seaport

Naar aanleiding van de noodkreet van de 29-jarige Sherelle de Koning dat zij, en met haar vele andere, al jaren wacht op een sociale huurwoning binnen de gemeente Velsen wordt donderdagmiddag een petitie aangeboden aan wethouder Floor Bal.

Sherelle staat nu vier jaar ingeschreven maar komt maar niet in aanmerking voor een huurwoning. Zij bleek niet de enige. Op een berichtje op Facebook waarin zij haar frustratie deelde kwamen meer dat 500 reacties. Een van de reacties kwam van Ahmet Karateke, gemeenteraadslid van de PvdA in Velsen. Karateke nodigde Sherelle uit voor een gesprek en raadde haar aan om een petitie te starten. Deze petitie wordt donderdagmiddag overhandigd aan wethouder wonen en woningbouw Floor Bal.

Sherelle: ”Ik vind dat de woningvoorraad in Velsen eerlijker verdeeld moet worden, starters een kans moeten krijgen want jonge mensen zijn belangrijk voor onze regio. Die moeten we helpen, niet wegjagen” Overigens past de situatie in Velsen in het landelijke beeld.

https://www.petities.com/signatures/eerlijkere_regels_sociale_huurwoningen_gemeente_velsen/