Nieuwe havenkraan voor Tata Steel

Nieuwe havenkraan voor Tata Steel
© RTV Seaport / Trend Project Poland, Bartosz Bartoszewski

Als het weer mee zit  wordt in de loop van volgende week bij Tata Steel een nieuwe havenkraan afgeleverd voor het lossen van zeeschepen met grondstoffen voor de staalproductie.

Het transport is bepaald geen sinecure: de 62 meter hoge, 108 meter lange en 32 meter brede kraan werd op 26 augustus in Polen op een ponton van 100 bij 33 meter geplaatst en is sinds 30 augustus over zee onderweg naar IJmuiden.

Na aankomst wordt de kraan aangemeerd in de eigen zeehaven van Tata Steel. Een paar dagen later zal de 1.950 ton zware kraan op de kop van de havenkade worden geplaatst, naast de huidige kranen. De nieuwe loskraan heeft een capaciteit van 3.000 ton per uur. De huidige drie kranen van 2.000 ton per uur.