Oproep: ga lokaal op zoek naar vertier

De cultuursector is net als de horeca en een deel van de middenstand zwaar getroffen door de coronacrisis. Om lokale ondernemers te steunen hebben de gemeente Velsen en Citymarketing Velsen de campagne Ik koop lokaal en Ik eet lokaal ontwikkeld. In september voegen zij daar een derde campagne aan toe: Ik bezoek lokaal. Hiermee worden inwoners opgeroepen in hun eigen gemeente een activiteit, theater of museum te bezoeken.

Voor de bedrijven en organisaties in Velsen is het ontzettend belangrijk dat we ons geld in de buurt uitgeven’, voegt citymarketeer Friso Huizinga toe. ‘We hebben een prima winkelaanbod, fijne restaurants, een mooi theater, uiteenlopende musea, een betaald voetbalclub en ondernemers die leuke activiteiten aanbieden. Daar hoef je de gemeente niet voor uit.’