Opening eerste toeristisch informatiepunt

Opening eerste toeristisch informatiepunt
© RTV Seaport / PR

Vrijdag 28 augustus opende Rick Koelemij, eigenaar van de horecazaak Pontplein, en Jeroen Verwoort, wethouder Economische Zaken en Toerisme,  het eerste toeristisch informatiepunt in nieuwe vorm.  Onder toeziend oog van ‘Kaatje Kabeljauw’ onthulden zij het ‘rauwe’ folderrek dat een mooi plekje heeft gekregen in de horecazaak.

Het Pontplein wordt gezien als de hoofdentree van IJmuiden. In het masterplan de Rauwe Loper is deze locatie ook als belangrijke welkomst- en informatieplek voor bezoekers aangewezen. Naast het Pontplein komen ook bij de Kop van de Haven, het Apollo Hotel en strandpaviljoen Beach Inn informatiepunten. Er is informatie te vinden over de activiteiten in de gemeente Velsen en hangt een toeristische plattegrond.