Twee keer herhaling Velsen Virtueel Festival

Twee keer herhaling Velsen Virtueel Festival
©Machiel Kraaij

Met een spetterend optreden van Latin Village-oprichter D-Rashid op het helikopterdeck van Forteiland IJmuiden kwam zondagavond om tien uur een einde aan het allereerste Velsen Virtueel Festival. Vanwege de streamingproblemen in de eerste anderhalf uur wordt het volledige virtuele festival op zondag 16 en zondag 23 augustus vanaf 15.00 uur opnieuw uitgezonden op RTV Seaport en YouTube.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd virtueel festival. Tientallen mensen reageerden via social media en whatsapp dat ze hadden genoten van de optredens. ‘Het is echt heel bijzonder wat we met elkaar hebben neergezet’, aldus initiatiefnemer Thijs Huijbens. ‘Dat alle organisaties samenwerken geeft aan hoe goed de saamhorigheid is in de gemeente’.

‘Het was tussen drie en vier uur heel druk met mensen die naar de race van Max Verstappen zaten te kijken’, aldus citymarketeer Friso Huizinga. ‘Het kostte daarom veel moeite om het signaal vanaf Forteiland aan de wal te krijgen. Het was ook heel druk op het strand, iedereen gebruikt 4G, dat hielp ook niet mee. Daarom zenden we het festival opnieuw uit, zodat ook het eerste blok over PreSail IJmond beter tot zijn recht zal komen.’