Minister Grapperhaus bezoekt haven IJmuiden

Minister Grapperhaus bezoekt haven IJmuiden
Foto: Reinder Weidijk

Vandaag bezocht minister Ferd Grapperhaus van Justitie & Veiligheid de haven van IJmuiden. Een karaktervol gebied met toenemende economische bedrijvigheid. Tegelijkertijd is criminaliteit hier een thema.

Met het bezoek verdiept de minister zich in de manier waarop in het Velsense havengebied invulling wordt gegeven aan het tegengaan van criminaliteit. Burgemeester Frank Dales liet de minister kennis maken met de partners die hiervoor in het gebied samenwerken. De onderscheidende aanpak van deze samenwerking kan een voorbeeld zijn voor anderen.


Onderdeel van het bezoek was ook een gesprek van de minister met de vier boa’s die onlangs mishandeld werden door jongeren op het IJmuider strand. Naar aanleiding van dit incident was de minister al eerder langs geweest bij dit team. Inmiddels heeft de minister toegezegd veranderingen door te voeren ten behoeve van de veiligheid van boa’s tijdens het werk. Het streven van de gemeente is dat de boa’s binnenkort hun werk kunnen uitoefenen met een kleine wapenstok als onderdeel van hun uitrusting. Gemeente Velsen bereidt een aanvraag voor om dit zo spoedig mogelijk te realiseren.