Stadsschouwburg Velsen luidt noodklok

Stadsschouwburg Velsen luidt noodklok
© RTV Seaport / PR


Sinds 12 maart krijgt de Stadsschouwburg Velsen van de ene op de andere dag een lege zaal, geen publiek, geen applaus en dus ook: geen inkomsten! Voor de duizenden Velsense theatermakers en bezoekers betekent dat een grote aderlating. Daarom laat de schouwburg haar stem horen.

De culturele sector is keihard getroffen door de maatregelen rond het coronavirus. De door het kabinet toegezegde financiële steun gaat naar de gesubsidieerde grootstedelijke instellingen. Lokale theaters als de Stadsschouwburg vallen hierbuiten en moeten zelf opkrabbelen. Met de gemeente als enige mogelijke hulp.

Om de podiumkunst in Velsen op de kaart te zetten, laat de Stadsschouwburg Velsen samen met de lokale amateurverenigingen een luide stem horen, want ‘Theater in Velsen maken wij samen!’ Deze video is te zien op facebook.com/stadsschouwburgvelsen.nl.

Voeg jouw stem hieraan toe. Zo wordt de noodkreet verspreid binnen de regio. Cultuur is onmisbaar. Zeker in deze tijd waarin het zoveel troost, verbroedering en creativiteit brengt.