Pierloop 2020 definitief afgelast

Pierloop 2020 definitief afgelast
Archieffoto Foto RTV Seaport/PR

Het bestuur en organisatiecomité van de stichting Pierloop Velsen hebben besloten de Pierloop, die op 13 september zou plaatsvinden, definitief af te lasten. Na de persconferenties van de regering over de corona crisis heeft de organisatie van de Pierloop regelmatig overlegd met de afdeling Vergunningen van de gemeente Velsen. Al vrij snel werd duidelijk dat dit jaar geen Pierloop Velsen georganiseerd kon worden zoals de lopers en het publiek gewend zijn.

Afgewogen is nog om alleen de jeugdlopen tot en met 12 jaar te organiseren. Hiervoor zijn er echter op dit moment nog te veel onzekerheden. Er is nu bijvoorbeeld nog geen duidelijkheid over de staat van het virus op 13 september. Ook is nog geen zekerheid over de regelgeving met betrekking tot het organiseren van evenementen vanaf 1 september en hoe om te gaan met toeschouwers.

Kortom, te veel onzekerheden op dit moment. De organisatie heeft de conclusie daarom getrokken om de energie te steken in de organisatie van de Pierloop Velsen 2021 op zondag 12 september.