Restauratie uurwerk toren gemeentehuis

Restauratie uurwerk toren gemeentehuis
© Foto RTV Seaport -Ton van Steijn

Woensdagmiddag vertrok een grote kraanwagen met de uurwerken van de toren van het gemeentehuis in IJmuiden. De uurwerken worden gerestaureerd door de Koninklijke Eijsbouts Klokkengieterij in Asten. Als de herstelwerkzaamheden klaar zijn worden de gerestaureerde uurwerken met behulp van een mobile kraan weer teruggeplaatst

De hoeklijnen aan de binnenzijde van de uurwerkbakken zijn op meerdere plaatsen door roest aangetast en het schilderwerk en verguldwerk is erg vaal geworden. De wijzers worden gelijktijdig met de revisie van de uurwerkbakken opnieuw verguld. De bestaande verlichtingselementen zijn in 2014 voor het laatst vervangen. Daarom worden de verlichtingselementen vervangen door vier LED verlichtingselementen.

De restauratie zal ongeveer een maand in beslag nemen.