Nieuwe directeur van Pieter Vermeulen Museum en BRAK

Nieuwe directeur van Pieter Vermeulen Museum en BRAK
foto : Sake Elzinga

Erwin van Liempd wordt de nieuwe directe van BRAK! Science Center Kust en Klimaat en directeur van het Pieter Vermeulen Museum (PVM). Hij begint op 1 juni 2020 en gaat vorm geven aan de toekomst van beide organisaties en met de gemeente zeer content zijn met de benoeming.

Met de aanstelling van Van Liempd start een nieuwe fase in de opbouw van een toonaangevend centrum voor natuur, kust en klimaat in IJmuiden. In het toekomstige centrum leren jonge en volwassen bezoekers over biodiversiteit, de effecten van klimaatverandering op o.a. de natuur.

Over zijn benoeming zegt Erwin: “Ik kijk uit naar mijn start bij PVM en BRAK en zie het als een mooie kans om twee organisaties samen te voegen tot een mooie, nieuwe plek voor onder andere onderzoek en educatie op het gebied van natuur, milieu en klimaat. Inhoudelijk passen de activiteiten van PVM en BRAK! heel goed bij elkaar. Ook de mogelijkheid de organisatie, het gebouw en de inrichting ervan opnieuw vorm te geven biedt in mijn ogen mooie kansen.”

Van Liempd is momenteel commissielid in de Drentse Staten en werkte in het verleden bij onder andere Naturalis en de provincie Noord-Holland.