Primeur van Friso Huizinga tijdens Home Alone

Primeur van Friso Huizinga tijdens Home Alone
© RTV Seaport

Dinsdagmiddag 26 mei werd het live-radioprogramma Home Alone uitgezonden. De marketeer Friso Huizinga had aan het eind van het programma een primeur: Het Velsen Virtueel Festival, dat op 9 augustus via RTV Seaport gedeeltelijk vanaf het Forteiland wordt uitgezonden. Op diverse locaties in Velsen worden vooraf opnames gemaakt van lokale bands en artiesten.

Tijdens het eerste uur kwamen als eerste Theo Warmenhoven en Bibi Laeven aan het woord. Theo volgt taallessen in het taalhuis in de bibliotheek om lezen en schrijven te verbeteren. Hij vertelde hoe zijn laaggeletterdheid zijn leven heeft bepaald. Vervolgens werd gebeld met Eric Lakenman, die namens de Nederlandse BOA BOND verslag deed van de acties van de BOA’s die op het Plein 1945 werden toegesproken door burgemeester Dales.

Het tweede uur kwam Simon Heeremans van Soli met de mededeling die dat op zaterdag 30 mei vanaf 20 uur het jubileumconcert van Soli dat vorig jaar plaatsvond wordt uitgezonden op RTV Seaport TV (Ziggokanaal 40).
Vervolgens vertelde Nikki Spil alles over de Zeeboerderij in jachthaven Seaport Marina waar zeewier wordt gekweekt.
Friso Huizinga sloot af met de mededeling dat donderdag op 34.000 adressen in Velsen het zesde nummer van het magazine .IJmuiden wordt bezorgd.

Het programma wordt gepresenteerd door Theo Koster en Netty Struijs en wordt gemaakt in samenwerking met de Stichting Welzijn Velsen voor onder andere mensen die in verband met Corona aan huis gebonden zijn. Home Alone wordt herhaald op donderdagmorgen tussen 10 en 12 uur en is terug te luisteren via de bijgaande link.