Velsertunnel (A22) twee nachten dicht

Velsertunnel (A22) twee nachten dicht
Foto: RTV Seaport / Ton van Steijn

De Velsertunnel is vanavond maandag 18 mei en dinsdag 19 mei in beide richtingen afgesloten voor verkeer vanaf 20.00 uur tot 05.00 uur. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingen en extra reistijd tot ruim 10 minuten. Verkeer wordt ter plaatse met behulp van gele borden omgeleid.

Werkzaamheden vinden ’s avonds en ’s nachts plaats, om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de omleidingsborden te volgen en de reis voor te bereiden met behulp van www.rws.nl/werkzaamheden.

Inspectie tunnelsystemen
Rijkswaterstaat beheert in totaal negentien tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Velsertunnel valt daaronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties van het tunnelsysteem en onderhoudswerkzaamheden plaats.