Terugluisteren radioprogramma Home Alone van 12 mei

Terugluisteren radioprogramma Home Alone van 12 mei
© RTV Seaport

Dinsdagmiddag 12 mei stond het live-radioprogramma Home Alone in het teken van onder andere Dag van de Verpleging. Het programma wordt gepresenteerd door Theo Koster en Netty Struijs en wordt gemaakt in samenwerking met de Stichting Welzijn Velsen voor mensen die aan huis gebonden zijn.

Tijdens het eerste uur gebeld met Vera Houthuysen. Zij begeleidt kwetsbare mensen met psychiatrische problematiek die zelfstandig thuis wonen. Omdat de meeste huisbezoeken niet konden doorgaan zijn de begeleiders met de cliënten gaan wandelen. Dit is is als positief ervaren en zal ook na de coronatijd worden voortgezet.
Margreet Over vrijwilliger bij de Brulboei vertelt over haar vrijwilligerswerk bij buurhuis de Brulboei wat ze nu erg mist.

Het tweede uur kwam Merel Tromp aan het woord. Zij is zorgmedewerkster van Zorgbalans in Huis ter Hagen en koos voor dit mooie beroep omdat je een fijne band met ouderen opbouwt.

Als laatste werd gebeld met Mark Metselaar die tips gaf over hoe om te gaan met Coronastress. Mark is lid van de non profit organisatie Art of Living, die online workshops organiseert via www.artofliving.org. Voor vragen kan men een mailtje sturen aan info@aol.nl

Het programma Home Alone wordt herhaald op donderdagmorgen tussen 10 en 12 uur.
En is terug te luisteren via de bijgaande link.