Terugluisteren radioprogramma Home Alone van 5 mei

Terugluisteren radioprogramma Home Alone van 5 mei
© RTV Seaport

Dinsdagmiddag 5 mei stond het live-radioprogramma Home Alone in het teken van onder andere 75 jaar bevrijding. Het programma wordt gepresenteerd door Theo Koster en Netty Struijs en wordt gemaakt in samenwerking met de Stichting Welzijn Velsen voor mensen die aan huis gebonden zijn.

Behalve muziek is tijdens het eerste uur gebeld met Jan Pieter van Stipriaan, voorzitter van de Voedselbank Velsen. Hij vertelde over de doelstellingen, de werkwijze en hoe je klant kan worden.
Vervolgende kwam Arie Bakker, vrijwilliger van de Brulboei, aan het woord. Hij is betrokken bij de filmavonden onder andere over IJmuiden wat vertel je me nou. Maar hij vertelde vooral over zijn ervaringen tijdens de oorlog en over de bevrijding rond de Zeeweg in IJmuiden.

Tijdens het tweede uur vertelde Gerard van Broekhuijsen namens de Historische Kring over het 120 bladzijden tellende jaarboek ‘Oorlog en Bevrijding Velsen’. In dit nummer staan feiten en herinneringen van Velsenaren opgetekend in 37 aangrijpende en soms schrijnende verhalen.

Als laatste werd gebeld met Kor Bouman, een 88-jarige Velsenaar die namens het comité ‘Thank you Canada’ Canadese bevrijders om de vijf jaar rond 5 mei naar Velsen haalden. In 2005 eindigde dit initiatief maar Bouman gaat nog ieder jaar naar een 96-jarige bevrijder in Canada.

Het programma Home Alone wordt herhaald op donderdagmorgen tussen 10 en 12 uur.
En is terug te luisteren via de bijgaande link.

%d bloggers liken dit: