Lezing Guus Hartendorf op RTV Seaport op 4 en 5 mei

Lezing Guus Hartendorf op RTV Seaport op 4 en 5 mei
Foto: RTV Seaport

Dit jaar vieren we dat 75 jaar geleden de Geallieerden ons land na vijf zware oorlogsjaren bevrijdden van de Duitse bezetting. Daarom brengt Stichting Welzijn Velsen in samenwerking met RTV Seaport op 4 en 5 mei een lezing op de televisie van amateurhistoricus Guus Hartendorf over zijn nieuwste boek ‘Oorlogsdagen in Velsen 1940 – 1945 in ruim 400 foto’s’.

Op 23 april zou Santpoorter en amateurhistoricus Guus Hartendorf in Dorpshuis Het Terras een lezing geven over zijn nieuwste boek dat afgelopen april is verschenen. Omdat de lezing vanwege de Coronacrisis niet door kon gaan, heeft Stichting Welzijn Velsen het idee uitgewerkt om hoogtepunten uit het boek op de televisie via RTV Seaport uit te zenden.

Guus Hartendorf schreef over de Tweede Wereldoorlog al eerder drie boeken. In dit vierde boek passeren de voormobilisatie, de bezetting, het verzet, de evacuatie, het dagelijks leven, de bevrijding, de wederopbouw, de Jappenkampen tot en met de politionele acties, en vervolgens de terugkeer van de veteranen naar Velsen de revue in beeld en woord. Verder vertelt prins Bernhard over het vertrek van zijn gezin via de haven van IJmuiden.

De uitzending is op maandag 4 en dinsdag 5 mei om 15 uur op RTV Seaport (Ziggo kanaal 40), via de website www.rtvseaport.nl/live tv en terug te zien via uitzending gemist.