Verhoogd risico op natuurbrand in bos- en duingebieden

Verhoogd risico op natuurbrand in bos- en duingebieden
Foto: Brandweer Kennemerland

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus geldt voor iedereen het advies om zoveel mogelijk binnen te blijven. Bent u toch van plan de natuur of het bos- en duingebied in te gaan, wees dan extra alert op het ontstaan van brand. Het bos- en duingebied is erg droog. De brandweer en de duinbeheerders zijn momenteel extra alert en voeren controles uit.

Ziet u rook of vermoed u brand(stichting), bel dan zo snel mogelijk het alarmnummer 112. Wanneer er een melding binnen komt van brand in bos- of duingebied, zal de brandweer uit voorzorg met extra wagens en personeel uitrukken.

Ga voor nuttige informatie om brand te voorkomen én wat te doen als er brand is naar https://www.brandweer.nl/brandveiligheid/natuurbranden-open-vuur-in-de-natuur