Kom tijdens paasweekend niet naar duingebieden

Kom tijdens paasweekend niet naar duingebieden
© RTV Seaport - Ton van Steijn

Voor het aankomende paasweekend geldt opnieuw het advies om niet naar het Noordhollands Duinreservaat en Nationaal Park Zuid-Kennemerland te komen. Veel mensen zijn in verband met Pasen een lang weekend vrij. PWN verwacht dat ondanks de geldende anti-coranamaatregelen de drukte zal toenemen en de veiligheid in het gedrang komt.

Sjakel van Wesemael, directeur Natuur bij PWN: ‘Het is goed om te zien dat afgelopen weekend, ondanks het mooie weer, massaal gehoor is gegeven aan onze oproep om vooral in en om het eigen huis een frisse neus te halen. Ook voor het aankomende paasweekend geldt de oproep om drukte in de duingebieden te voorkomen en thuis te blijven. Onze boswachters staan continue in contact met de veiligheidsregio’s. Komt de veiligheid in het geding en worden de RIVM richtlijnen niet nageleefd dan kan de veiligheidsregio besluiten om natuurgebieden volledig af te sluiten voor publiek. Daarom het verzoek: kom tijdens het paasweekend (vrijdag tot en met maandag) niet naar het duingebied, maar kies hiervoor een rustiger moment. Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle’.