Heliomare neemt Coronapatiënten op uit omliggende ziekenhuizen

Heliomare neemt  Coronapatiënten op uit omliggende ziekenhuizen

Heliomare stelt met ingang van maandag 30 maart een verpleegafdeling beschikbaar om patiënten op te nemen die besmet zijn met het coronavirus (Covid-19). Het betreft patiënten met een revalidatieindicatie die het ziekenhuis kunnen verlaten.

Voorlopig zijn zes bedden beschikbaar gesteld. De capaciteit kan verder uitgebreid worden. Door opname in Heliomare worden regionale ziekenhuizen ontlast. Vanwege vaak langdurige beademing hebben coronapatiënten longschade opgelopen en is hun algemene conditie verslechterd.

Patiënten die reeds in Heliomare verblijven en medewerkers van Heliomare lopen geen extra risico op besmetting. Heliomare blijft ongewijzigd alle adviezen en richtlijnen volgen van de RIVM, de GGD en onze eigen infectiecommissie. Het verpleeg- en artsenteam dat op de betreffende afdeling gaat werken, zal niet op andere afdelingen worden ingezet.

%d bloggers liken dit: