NieuwsPunt.-24 februari

NieuwsPunt.-24 februari

NieuwsPunt. wekelijks live radio nieuwsprogramma op maandagavond vandaag gepresenteerd door Willem van Deventer, Theo Koster en Netty Struijs.

Als eerste kwam Gerardo Eijbersen aan het woord met een uitgebreide toelichting en tips over de Uit-agenda. Johan Zwakman, voorzitter van het wijkplatform IJmuiden-Noord, sprak zijn zorgen uit over de herten die regelmatig vanuit het duingebied op de Zeeweg worden gesignaleerd. Bewoners hebben inmiddels een brief aan de gemeente gestuurd waarin zijn aandacht vragen voor de omheining van het duingebied.

Het eerste uur werd afgesloten met een gesprek met Herman Raspoort uit Driehuis. Hij gaf uitleg over het programma van de Dialoogavond die dinsdagavond 25 februari plaatsvindt voor inwoners. De avond wordt georganiseerd door de gemeente en staat in het teken van alle bouwplannen die in Driehuis mogelijk worden uitgevoerd. Als alle plannen doorgaan gaat het om 700 woningen.

Tijdens het tweede uur kwam Mariëlle van Zijl-Zaagsma, voorzitter van de natuurspeeltuin Zeewijk, aan het woord. Op zaterdag 29 maart gaat het hek open voor een nieuw seizoen dat duurt tot eind van de herfstvakantie. De natuurspeeltuin beschikt onder andere over speeltoestellen van natuurlijk hout, een modderkeuken en dit jaar voor het eerst over een babyschommel. Een abonnement voor een gezin kost € 30 en een los kaartje €1. Tot 29 maart krijgt men via www.speeltuinzeewijknatuurlijk.nl € 5 korting op een gezinsabonnement.

Gertjan Huijbens tenslotte gaf uitleg over de raadsvergadering van donderdag aanstaande waar het Missiehuis in Driehuis één van de belangrijkste agendapunten is.

De uitzending wordt herhaald op dinsdagmorgen tussen 10 en 12 uur.

NWSPT1

%d bloggers liken dit: