Kharchouch helpt Telstar aan de winst

Vooraf waren er wat zorgen over zijn inzetbaarheid, achteraf bleek hij voor Telstar zijn gewicht in goud waard. Met twee doelpunten in de tweede helft hielp Reda Kharchouch zijn ploeg vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen MVV over het dode punt. Daarmee pakte de Witte Leeuwen na een 0-1 ruststand alsnog de winst en de punten.

Kharchouch begint een fenomeen te worden. Niet alleen in Velsen-Zuid, maar ook in de eerste divisie. Inmiddels heeft hij achttien keer gescoord en is hij bijna topscoorder, alleen Robert Mühren van koploper Cambuur moet hij met 22 doelpunten in de stand boven zich dulden.

Derde in die stand staat Anthony van den Hurk van tegenstander MVV, die vrijdag de score opende met een penalty nadat er een overtreding op hem was gemaakt. Ver in de tweede helft kreeg hij nog een enorme kans om de 2-2 te maken, maar tot op opluchting van het thuispubliek verzilverde Van den Hurk die niet.

Daarvoor had het wisselvallig spelende Telstar, dat met veel blessures kampte, al voldoende kansen gehad om de wedstrijd definitief te beslissen. Telstar staat nu met veertig punten op de negende plek en dus weer in het linker rijtje met nog altijd zicht op de nacompetitie.