PreSail in IJmuiden en Beverwijk

Eens in de vijf jaar vormen de havens van IJmuiden en Beverwijk het startpunt van SAIL Amsterdam. De komst van de tall ships wordt op zondag 9, maandag 10 en dinsdag 11 augustus gevierd met het nautische en culturele evenement PreSail IJmond. Op woensdag 12 augustus varen de schepen in parade naar Amsterdam.

De organisatie van PreSail IJmond, waarvan de kern wordt gevormd door een combinatie van vrijwilligers en professionals, werkt al maanden aan de invulling van het programma. Grootste publiekstrekkers zijn uiteraard de imposante tallships die aan de kade liggen. De komst van de Clipper Stad Amsterdam, de Aphrodite, zeiljacht de Dwinger en de VO 65 Childhood1 zijn inmiddels bevestigd.

De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers die voor, tijdens en na het evenement willen meehelpen. Aanmelden kan via het formulier op www.presailijmond.nl.