Scholen gesloten, Pieter Vermeulen Museum open

Scholen gesloten, Pieter Vermeulen Museum open
Foto RTV Seaport/PR

Het Pieter Vermeulen Museum is tijdens de onderwijsstaking op donderdag 30 en vrijdag 31 januari geopend vanaf 9.30 uur. Omdat tijdens de vorige onderwijsstaking was veel bezoekers het museum konden vinden opent het PVM ook nu weer haar deuren.

In het museum is de ‘Verborgen Vogeltuin’ te zien en te beleven: een leuke, leerzame tentoonstelling geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar. De bezoekers maken door het uitvoeren van 21 leuke spannende opdrachten, kennis met alle dieren die in tuinen leven: veel soorten vogels maar ook slakken, wormen, insecten, spinnen, pissebedden en duizendpoten en egels.

We staan er vaak niet bij stil maar in groene tuinen wemelt het van de dieren, die als je goed kijkt, helemaal niet altijd verborgen zijn. Als je bij alle opdrachten stil staat, ontdek je ook nog eens hoe je je huis en leefomgeving duurzamer en energiezuiniger kunt maken: handig om voorbereid te zijn op de gasloze toekomst en hoe het hoofd te bieden aan de gevolgen van klimaatverandering!