Verkeerschaos door storing Velsertunnel

Verkeerschaos door storing Velsertunnel
© RTV Seaport / Dennis Gouda

De Velsertunnel is dinsdagavond om kwart voor tien weer geopend nadat een eerdere storing. Het heeft urenlang voor verkeerchaos op de wegen in de regio had gezorgd. Het zorgde dat voor een grote verkeerschaos in de wijde omgeving. Onder andere op de A10, A9, A5 en A4 stonden lange files. Ook op het Pontplein in Velsen-Zuid, bij de de pont over het Noordzeekanaal, liep het volledig vast.

Wij verschillende bestuurders hebben gesproken waarvan er een aantal al meer dan 3 uur onderweg waren. Zo ook een meneer die vanuit Heemstede onderweg naar huis die op Pontplein vaststond maar al 4,5uur bezig was om thuis te komen.

Rijkswaterstaat is eigenaar van de tunnel, die op dit moment in de richting van Beverwijk helemaal is afgesloten. “Doordat er een storing is in de installatie, is het niet veilig om door de tunnel te rijden. Als er dan namelijk een ongeluk gebeurt, kan je niet goed ingrijpen. Door die storing wordt er een signaal afgegeven naar de verkeerslichten en die staan dan ook op rood”, aldus Rijkswaterstaat.

Vanmorgen was er namelijk ook een storing en spoedreparatie aan de Velsertunnel. Maar dit staat hier totaal los van. “Toen was er een verrijdbare vangrail die niet goed terug op zijn plaats kwam. Hij was niet goed vergrendeld. Dit gebeurt allemaal automatisch.”

Het verkeer wordt op dit moment omgeleid via onder meer de Wijkertunnel.

Bij Rijkswaterstaat willen ze nog niet speculeren over of de eventuele storing ook de ochtendspits van morgen zal raken. “Zover kijken we nog niet vooruit. We zoeken op dit moment naarstig naar een oplossing. Het is echt een pechdag voor de tunnel.” melden ze aan NH Nieuws

Na een oproep op sociale media hebben we ook verschillende foto’s ontvangen hier te zien in een serie.