Status binnenduinrand onduidelijk

Status binnenduinrand onduidelijk
foto RTV Seaport/PR

Samen met de gemeenten Bloemendaal, Haarlem, Heemstede en Zandvoort heeft Velsen het zogenaamde ontwikkelperspectief Binnenduinrand opgesteld. De status van het document is echter onduidelijk, zo bleek donderdag in de raadsessie.

De binnenduinrand is een uniek en langerekt landschap, dat de vijf gemeenten zoveel mogelijk open willen houden. Aan de andere kant willen de besturen zich hierop niet teveel vastleggen om bijvoorbeeld nog woningen te kunnen bouwen.

Met name Velsen wil haar beleidsvrijheid voor toekomstige ontwikkelingen behouden en het document, dat na veel burgerpaticipatie in een periode van bijna tien jaar eindelijk tot stand is gekomen, op dat punt nuanceren. Dit is tegen het zere been van diverse raadsleden. En van organisaties als het wijkcomité Driehuis, dat wil voorkomen dat het groen in hun woongebied nog verder wordt vol gebouwd.

Wethouder Sebastian Dinjes had veel woorden nodig om uit te leggen dat het voor hem een indicatief document is, een ambitie om het unieke landschap zoveel mogelijk te behouden. Tijdens de komende raadsvergadering zal dit al dan niet met aanscherpende amendementen worden vastgesteld.