Optreden gepassioneerd blaaskwintet

Optreden gepassioneerd blaaskwintet
© RTV Seaport / F. Kuperus

Vrijdag 17 januari om 20 uur is het Markuskwintet te horen in ‘t Mosterdzaadje. Het Markuskwintet bestaat uit een stel zeer  professionele en gepassioneerde blazers die laten horen hoe fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot elkaar aanvullen, soms samensmelten maar ook een contrasterende positie in kunnen nemen.

Het kwintet bestaat uit Wim Markus – fluit, Harm Meier – hobo, Marnix van den Berg – klarinet, Ietsje  Bontekoe – hoorn en Jasper  Bon – fagot.

Uitgevoerd wordt werk van Danzi, Nielssen, Hindemith en Jasper Bon. Het doel is om het publiek telkens weer te verrassen met gloedvolle expressie en hecht samenspel. Zij zijn altijd op zoek naar oor strelende werken van bekende en minder bekende componisten.