Van Bach tot Beltiukov in ’t Mosterdzaadje

Van Bach tot Beltiukov in ’t Mosterdzaadje
© RTV Seaport / PR

Vrijdag 22 november om 20.00 uur geven Marina Romeyko (piano) en Dasha Beltiukova (dwarsfluit) een concert in ‘t Mosterdzaadje. Deze top musici brengen een programma van Bach tot Beltiukov. Uitgevoerd worden Bach, Mozart, Brahms, Enescu, Poulenc en Beltiukov.

In de Sonate die uitgevoerd wordt hoor je een dialoog tussen fluit en piano. Vier contrastvolle delen zijn soms zo virtuoos dat Bach lijkt te hebben vergeten dat er ook geademd moet worden. Van Enescu wordt het examenstuk uitgevoerd. De beroemde fluitsonate van Poulenc neemt een prominente plaats in binnen het 20e-eeuwse fluitrepertoire.

Een piano solo met twee prachtige stukken van Brahms. De Rhapsodie en Intermezzo opus 117. Tot slot de Pastorale (Nederlandse Première) en een hartstochtelijke Tango van de Wit-Russische Sergey Beltiukov, vader van Dasha.