Telstar verspeelt voorsprong tegen PSV

Foto FOX-Sports tv

Tot ver in de extra tijd leek Telstar spekkoper op bezoek bij Jong PSV. In een matige wedstrijd leidden de Witte Leeuwen met 1-0 tegen de Eindhovenaren. Toch maakte de thuisploeg in de 94e minuut alsnog gelijk en dat betekende zeer duur puntverlies voor de Velsenaren in de strijd om de tweede periodetitel.

In een goede flow ging Telstar naar Eindhoven toe. De laatste drie wedstrijden werden gewonnen en de ploeg stond bovenaan in de vierde periode. Van dat momentum was in Eindhoven weinig zichtbaar. Telstar domineerde, maar tot schoten op doel leidde het niet.

In de tweede helft begon Jong PSV feller. Telstar werd onder druk gezet en maakte steeds meer fouten. Jong PSV maakte daar geen gebruik van. Net op het moment dat de wedstrijd leek af te stevenen op een bloedeloze 0-0, ging Elayis Tavsan op de rand van de zestien gewillig naar de grond. Telstar kreeg een vrije schop die Sven van Doorm knap binnen schoot.

De buit leek binnen, totdat PSV in de ‘dying seconds’ een hoekschop kreeg en ook keeper Youri Roulaux mee naar voren ging. Hij diende als bliksemafleider, waardoor Sekou Sibide de gelijkmaker maakte. (bron: www.ijmuidercourant.nl)