Meld uw vermoeden van drugscriminaliteit

Meld uw vermoeden van drugscriminaliteit
Foto RTV Seaport/PR

Op 7 mei 2019 troffen medewerkers van de politie in een woning aan de Orionweg 293 in IJmuiden een handelshoeveelheid harddrugs, een handelshoeveelheid softdrugs en een vuurwapen aan.

We tolereren in Velsen geen productie van en illegale handel in drugs. Deze activiteiten tasten de openbare orde en het woon- en leefklimaat ernstig aan. Burgemeester Dales sluit daarom vandaag de woning waar harddrugs zijn aangetroffen voor de duur van zes maanden op grond van artikel 13b Opiumwet. Dat betekent dat tot 4 mei 2020 niemand de woning mag betreden.

“Ik vind het van groot belang dat we deze vorm van criminaliteit opsporen en aanpakken. Dat kunnen politie en gemeente niet alleen. We hebben daarbij de ogen en oren van onze inwoners hard nodig. Daarom roep ik alle inwoners van Velsen op om bij de politie te melden als u signalen heeft dat in uw buurt drugs verhandeld worden of een hennepkwekerij of drugslaboratorium aanwezig zijn”, aldus burgemeester Frank Dales.

Melden kan via de gewone nummers van de politie (0900-8844 of bij spoed 112), maar ook via Meld Misdaad Anoniem ( 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl).

%d bloggers liken dit: