Telstar wint bekerduel bij KHFC

Telstar wint bekerduel bij KHFC
Andries Jonker & Frank Korpershoek (foto Gerard Uijtendaal)

Telstar heeft dinsdagavond een zwaarbevochten zege gehaald in de bekerwedstrijd tegen de Koninklijke HFC. In de extra tijd wonnen de Velsenaren dankzij een benutte penalty met 2-1 van de tweede divisionist uit Heemstede.

Matchwinner was wederom Reda Kharchouch, die een penalty benutte. Hoewel er in tegenstelling tot de voorgaande twee jaren – en met twee keer een desastreuze uitschakeling tot gevolg –  dit keer van onderschatting van de tegenstander uit een divisie lager geen sprake was, kwam Telstar toch op achterstand. In de tiende minuut scoorde Khalid Tatmine voor de thuisploeg.

Twaalf minuten later werd het 1-1, omdat Anthony Berenstein uit een vrije trap op wat gelukkige wijze – niemand raakte de bal meer aan – binnen schoot. Tegenvaller was het geblesseerd uitvallen van aanvoerder Frank Korpershoek, uitgerekend op de dag dat hij zijn 35e verjaardag vierde en speelde tegen de club waar hij opgroeide en later jeugdtrainer werd.

In de tweede helft kon het in de vermakelijke en spannende wedstrijd beide kanten op en claimde KHFC ook nog een penalty, maar trok Telstar dus aan het langste eind. Daarmee overleefde de ploeg onder leiding van trainer Andries Jonker eindelijk weer eens de eerste ronde van de KNVB-beker.