Voorkeur voor fietsrotonde onder Pontplein

Voorkeur voor fietsrotonde onder Pontplein
foto: gemeente Velsen

Maandagavond kwamen in de Burgerzaal van het gemeentehuis bijna 40 inwoners en belanghebbenden bijeen om hun mening te geven over drie varianten voor de vernieuwing van het Pontplein.

Na de introductie door wethouder Bram Diepstraten zijn deze drie variante besproken. Daarbij waren de uitgangspunten; Veiligheid, Doorstroming en Ruimtelijke inpassing. Duidelijk favoriet (ruim 80%) was de variant waarbij het fietsverkeer gebruik maakt van een rotonde en het autoverkeer van een viaduct, dat over de rotonde wordt aangelegd. Dit is echter wel de duurste variant ruim 18 miljoen euro. De gemeente heeft 6 miljoen euro beschikbaar.

De gekozen variant wordt verder uitgewerkt waarbij opnieuw bewoners en belangstellenden betrokken worden. Vervolgens wordt een voorstel opgesteld voor het college en de gemeenteraad. Over de planning is nog geen duidelijkheid. Er moet gezocht worden naar extra financiƫle middelen.