Nederlaag met perspectief voor Telstar

Nederlaag met perspectief voor Telstar
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Telstar is vrijdagavond tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen opgelopen. In stadion de Goffert in Nijmegen werd het 4-2 voor NEC. Het betekende ook de eerste tegendoelpunten voor de jonge Belgische keeper Anthony Swolfs. Trainer Andries Jonker baalde van de nederlaag, maar zag ook veel lichtpunten.

‘Normaal zijn twee uitdoelpunten voldoende voor tenminste een gelijkspel’, aldus Jonker na afloop. ‘Maar nu moesten we, nadat onze gelijkmaker teniet was gedaan door een wonderschoon afstandsschot van Randy Wolters, meer risico nemen.’ Telstar kwam nog een heel eind, had soms het betere van het spel, kansen op de gelijkmaker of zelfs meer en wellicht ook recht op een penalty, maar moest uiteindelijk het hoofd buigen voor de Nijmegenaren.

‘Ik had vooraf niet de illusie dat ik met Telstar ongeslagen zou blijven’, relativeerde Jonker. ‘Volgende week gaan we weer ons uiterste best doen om thuis van Cambuur te winnen.’ Een van de lichtpuntjes zal voor de trainer de 18-jarige Elayis Tavsan zijn geweest, de jeugdinternational die vorige week op huurbasis van Sparta overgekomen is naar Telstar. Hij speelde met veel bravoure en inzicht en scoorde bij zijn debuut de 1-1.

Lees ook het verslag van de IJmudier Courant: Dapper Telstar loopt tegen eerste nederlaag van het seizoen

%d bloggers liken dit: