Roofvogelexcursie op de fiets

Roofvogelexcursie op de fiets
Foto RTV Seaport/PR

Op zondag 1 september organiseert het IVN Zuid-Kennemerland een unieke natuurexcursie in het recreatiegebied Spaarnwoude. Fietsend door het groene landschap wordt er op zoek gegaan naar roofvogels.

In september zijn er meerdere stand- en broedvogelsoorten met jonge aanwas aanwezig. De landschappelijke variatie en de vergezichten in Spaarnwoude staan garant voor diverse soorten. Bovendien is er kans op roofvogelsoorten die op doortrek zijn vanuit noordelijke streken.

Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. De groep verzamelt om 11.00 uur bij Informatieboerderij Zorgvrij (Genieweg 50, Velsen-Zuid). De excursie zal ongeveer 4 uur duren. Meer informatie via Eric van Bakel, e-mailadres ericvanbakel@hetnet.nl of kijk op www.ivn.nl/zuidkennemerland.