Reddingsbrigade haalt weekrecord hulpacties

Reddingsbrigade haalt weekrecord hulpacties
Foto: IJRB / Ko van Leeuwen
Reddingsbrigade Nederland registreerde 2547 hulpverleningsacties voor de periode van maandag 22 tot en met zondag 28 juli. Een recordaantal voor één week. Het oude record, 2062, betrof week 29 van 2016.
Nederland kreeg te maken met een hittegolf; tropische temperaturen van gemiddeld (ruim) boven de 30 graden. Dat leidde, in combinatie met de zomervakantie, tot topdrukte op de stranden aan zee, in recreatiegebieden en bij buitenzwembaden.

Reddingsbrigade Nederland heeft een registratiesysteem voor hulpverlening. Daarin komen de cijfers van de aangesloten reddingsbrigades bijeen. Bij de in totaal 2547 geregistreerde hulpverleningen waren 2602 personen betrokken en ging het om 79 reddingen (uit een levensbedreigende situatie).