Eigen stroom opwekken op een ander dak

Eigen stroom opwekken op een ander dak
© RTV Seaport / PR

Lokale duurzame energiecoöperatie Energiek Velsen gaat op het dak van autobedrijf Stormvogels in IJmuiden zonnepanelen plaatsen waar bewoners in de buurt hun stroom kunnen opwekken. Duurzaam en financieel aantrekkelijk.

Autobedrijf Stormvogels en Energiek Velsen hebben een dakovereenkomst gesloten. Op dit dak gaat met circa 110 zonnepanelen lokale energie opgewekt worden via de postcoderoosregeling. Dit speciale regeling waarbij bewoners die meedoen een gegarandeerde korting op hun energiebelasting krijgen voor een looptijd van 15 jaar én delen in de stroomopbrengst.

Bewoners in postcodegebieden 1951, 1971, 1972, 1973, 1974, 1975, 1976 of 2071 kunnen inschrijven. Energiek Velsen is ook in gesprek met andere gebouweigenaren, zodat er meer inwoners in andere postcodegebieden in de toekomst kunnen aansluiten.

Meer informatie op www.energiekvelsen.nl.