‘Geen Bende Bord’ bij de strandopgang

‘Geen Bende Bord’ bij de strandopgang

Afgelopen zaterdag 25 mei onthulde een stagiair van het Pieter Vermeulen Museum Sven Bosma het ‘Geen Bende Bord’ bij de strandopgang van het IJmuiderstrand. Hiermee worden strandbezoekers vriendelijke gevraagd om zwerfvuil op te rapen en weg te gooien.

Het is inmiddels 2 jaar geleden dat de gemeente Velsen en het Pieter Vermeulen Museum de handen in een sloegen en onder de noemer Velsen geen Bende de strijd tegen het zwerfvuil aangingen. Sinds die tijd zijn er tal van acties gehouden waaronder opschoonevenementen en voorlichtingsacties. Heel succesvol is de zwerfvuilexperience die nu in het Pieter Vermeulen Museum te zien is.

Iedere 2 maanden wordt er een uur klein zwerfvuil geruimd bij het Kennemermeer. Afgelopen weekend werd er in een uur tijd maar liefst 436 peuken gevonden. Klein zwerfvuil wordt vaak over het hoofd gezien hoewel het enorm schadelijk is voor het milieu. Zo vervuilt 1 sigarettenpeuk wel 8 liter water.