Recordopbrengst Vissenloop: 60.000 euro

Recordopbrengst Vissenloop: 60.000 euro
Foto RTV Seaport / Gertjan Huijbens

De Vissenloop IJmuiden heeft zondag een recordbedrag van maar liefst 60.000 euro opgebracht. Dit maakte het eerste lustrum van het sportieve evenement, waarmee geld voor KWF Kankerbestrijding wordt ingezameld, extra feestelijk.

Omringd door de organisatoren maakte wethouder Bram Diepstraten op het podium bij de finish vol trots het bedrag bekend, waarna hij de cheque overhandigde aan een vertegenwoordiger van KWF.

Het recordbedrag is bijeen gebracht door ruim 2.200 deelnemers, die een route van 5, 10, 15 , 20, 25, 30 of zelfs 40 km aflegden door de gemeente Velsen. De wandelaars, die bij de finish op de Havenkade een medaille kregen omgehangen, waren op social media vol lof over het parcours en de organisatie.

Zie ook onze video-impressie en Facebook/VissenloopIJmuiden2019