Herdenking bij Tata Steel

Herdenking bij Tata Steel
© RTV Seaport / PR

Zaterdagochtend heeft bij Tata Steel de herdenking plaatsgevonden van alle burgers en militairen die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

Tijdens de plechtigheid lazen medewerkers van Tata Steel één voor één de namen op van de 69 werknemers van het staalbedrijf die in de Tweede Wereldoorlog omkwamen. Leerlingen van basisschool De Plataan uit Velsen-Noord droegen een gedicht voor.

De herdenking werd bijgewoond door medewerkers en directieleden van Tata Steel, wethouder Jeroen Verwoort en inwoners van de IJmondgemeenten. Hans van den Berg, directeur Tata Steel in IJmuiden, legde samen met een vertegenwoordiger van de Centrale Ondernemingsraad een krans bij het oorlogsmonument en bij het gedenkteken ter herinnering aan de dwangarbeiders uit de oorlogsjaren. De ceremonie werd opgeluisterd door het Tata Steel Orkest.

%d bloggers liken dit: