Lintjesregen achteraf op Seaport TV

Lintjesregen achteraf op Seaport TV
Foto RTV Seaport/PR

Vrijdagochtend 26 april is weer de jaarlijkse lintjesregen: een aantal Velsenaren wordt dan verrast met een koninklijke onderscheiding. Dit gebeurt traditiegetrouw op de dag voor Koningsdag. Traditie getrouw wordt dit ook uitgezonden door RTV Seaport, alleen gebeurt dat dit jaar niet rechtstreeks. Er worden wél opnames gemaakt, die zo snel mogelijk na afloop zijn te zien via ons TV-kanaal (met veel herhalingen) en onze website.

Inwoners van Velsen komen in aanmerking voor een koninklijke onderscheiding in de orde van Oranje Nassau als zij zich vele jaren op substantiële wijze hebben ingezet voor de samenleving, dikwijls als onbetaalde vrijwilliger. Hij of zij moet dan worden voorgedragen, dit gebeurt in de regel door een vereniging, vrijwilligersorganisatie, kerk of een bepaalde stichting. Op www.velsen.nl is te lezen hoe zo’n voordracht in zijn werk gaat.

Hoeveel mensen er dit jaar een lintje krijgen en wie dat zijn, dat is nog een verrassing. Dat weten zij zelf ook niet, zij worden veelal met een smoesje naar de Burgerzaal van het gemeentehuis gelokt. De verbaasde en soms verbouwereerde reacties van deze gedecoreerden zijn daarom zeer de moeite waard om te zien, ook op tv.