De chansons van Matthias Kadar

De chansons van Matthias Kadar
© RTV Seaport / PR

Vrijdag 26 april om 20.00 uur brengt Matthias Kadar in ‘t Mosterdzaadje de voorstelling “Ik Zing Je”. Een ontdekkingsreis door het Franse, Belgische en Nederlandse chansonlandschap. Hij vertolkt behalve eigen werk ook dat van Toon Hermans, Shaffy, Brel en Brassens.

Matthias Kadar, componist en zanger, staat bekend om zijn eigen, authentieke muzikale taal en uitgesproken schrijfstijl. Hij is thuis in het Frans, Duits en Hongaars maar spreekt net zo gemakkelijk Nederlands en Engels. Met het Concertgebouw ensemble voerde  hij  zijn Opera “Casanova” uit en met het Nederlands Kamerkoor stond een “Tour de Chanson” op het programma. De voorstelling “Ik Zing Je” gaat over woord en klank, en de emotie die er mee verbonden is.

Kadar wordt gezien als een van de beste en meest productieve componisten van deze tijd.