‘Van Mozart tot Motown’ op piano

‘Van Mozart tot Motown’ op piano
©RTV Seaport / PR

Op Tweede Paasdag, maandag 22 april om 15.00 uur, speelt pianist Thomas Alexander in ‘t Mosterdzaadje zijn programma  ‘Van Mozart tot Motown’. Klassieke meesterwerken, maar ook Jazz en Blues. Een concert van betoverende klassieke stukken en virtuoze improvisaties.

De in Amsterdam geboren Thomas Alexander werd al jong beïnvloed door Liszt, Mozart, Vittorio Monti, Rachmaninov, Gershwin en Chopin. Na zijn studie aan het Sweelinck Conservatorium toerde hij 15 jaar rond in Amerika en Canada. Sinds kort woont hij weer in Nederland. Thomas bracht zijn klassieke pianospel tot ongekende hoogte. Zijn improvisatie talent is uitzonderlijk zeldzaam, maar was gebruikelijk bij Bach en Beethoven. Ook won hij het ‘Bilderberg Improvisatie Concours’ met als voornaamste jurylid de Nederlandse pianist Louis van Dijk.